Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Χρωματιστός ξύλινος δίσκος


Άνοιξη σημαίνει πάρτυ, φίλοι στη βεράντα ή καφές στον κήπο. Και όλα αυτά χρειάζονται και τα κατάλληλα αξεσουάρ. Ώρα, λοιπόν, να αλλάξεις τα φώτα στον βαρετό ξύλινο δίσκο σου! Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι αυτή η ιδέα που βρήκαμε στο Designforsoul.com. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά ακρυλικά χρώματα και λίγη έμπνευση.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

- Ξύλινος δίσκος (μπορείς να βρεις στα καταστήματα με είδη hobby)
- Ακρυλικά χρώματα της επιλογής σου
- Χαρτοταινία
- Πινέλο
- Βερνίκι για αδιαβροχοποίηση

Εκτέλεση: 

Εάν δεν έχεις καμμιά τύχη με τη ζωγραφική, όπως εγώ, και δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο στένσιλ με συγκεκριμένο σχέδιο, τότε μπορείς να ακολουθήσεις πολύ απλά τα βήματα στο άρθρο του designforsoul.com για να καταλήξεις με ένα πολύχρωμο 60s δίσκο.

Προτείνουμε πρώτα να κάνεις το σχέδιό σου με μολύβι και χάρακα επάνω σε ένα χαρτί που θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με τον δίσκο σου και να σημειώσεις επάνω ποιό χρώμα θα βάλεις που, ώστε να έχεις έναν μπούσουλα πριν αρχίσεις. Το σχέδιο είναι απλά γεωμετρικά συμμετρικά ή μη σχέδια.

Στη συνέχεια μεταφέρεις το σχέδιο σου (πάλι με μολύβι εάν θέλεις ή απ' ευθείας με την χαρτοταινία σου) στον δίσκο και ξεκινάς να χρωματίζεις.

Λίγο λίγο γεμίζεις τα σχήματα με χρώμα και αφήνεις να στεγνώσει καλά πριν βγάλεις τις χαρτοταινίες.



Αφού ολοκληρώσεις το σχέδιο και γεμίσεις όλα τα σχήματα και κάνεις και ένα ουδέτερο χρώμα στο εσωτερικό του δίσκου, τότε άπλωσε το βερνίκι σου (όσα χέρια κρίνεις απαραίτητο και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή) για να το αδιαβροχοποιήσεις και να μπορείς να μεταφέρεις στον δίσκο σου όλα τα παγωμένα ποτήρια που θα κερνάς τους φίλους σου.

Έτοιμος ο δίσκος! Μην ξεχνάς οτι κάτι τέτοιο θα ήταν και ένα πολύ ωραίο δώρο για κάποιον φίλο που μόλις μετακόμισε... Καλή επιτυχία!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

2 σχόλια: