Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Γλάστρα με νήματα!



Είμαστε ακριβώς στην καρδιά της άνοιξης και εάν δεν ασχοληθούμε τώρα με τις βεράντες και τους κήπους μας πότε θα ασχοληθούμε; Εμείς βρήκαμε μια έξυπνη και οικονομική ιδέα για να δώσεις στις γλάστρες σου άλλο αέρα. Ο λόγος για αυτή τη γλάστρα από το Blitsy.com την οποία μπορείς να διακοσμήσεις με διάφορα χρωματιστά νήματα. Δες πως μπορείς να τη φτιάξεις κι εσύ!

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

- Βάση γλάστρας κρεμαστή
- Νήματα σε διάφορα χρώματα
- Ψαλίδι

Εκτέλεση: 

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το να φτιάξεις αυτή τη γλάστρα είναι μάλλον εύκολη υπόθεση. Διάλεξε τα νήματα που θέλεις να βάλεις (είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις ό,τι κομματάκια νήμα σου έχουν μείνει από το χειμωνιάτικο πλέξιμο) και φτιάξε μικρά κουβαράκια από κάθε νήμα. Έτσι, τουλάχιστον προτείνει το άρθρο αφού με αυτόν τον τρόπο θα γίνει το τύλιγμα πιο εύκολη υπόθεση. 

Κάνε ένα κόμπο ψηλά στην βάση της γλάστρας και ξεκίνα να τυλίγεις το νήμα σου γύρω γύρω. Κάθε φορά που φτάνεις σε μια κάθετη μπάρα της γλάστρας θα πρέπει να τυλίγεις το νήμα σου γύρω της, ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί.

Συνεχίζεις με αυτόν τον τρόπο αλλάζοντας και χρώματα εάν θέλεις. Κάθε φορά που "κλείνεις" ένα χρώμα και ξεκινάς ένα καινούργιο, αρκεί να κάνεις έναν διπλό κόμπο και να συνεχίσεις με το επόμενο νήμα ακριβώς από εκεί που σταμάτησες.

Έτοιμο το ανανεωμένο γλαστράκι. Τώρα μένει να επιλέξεις το φυτό που θα φιλοξενήσει.... Καλή άνοιξη σε όλους μας!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

2 σχόλια: