Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Βραχιόλι με δερμάτινο κορδόνι και χάντρες



Το φθινόπωρο, και όχι μόνο, προσφέρεται για κάθε είδους αξεσουάρ. Και περισσότερο για πολλά πολλά πολύχρωμα βραχιόλια. Και επειδή το θέμα είναι ανεξάντλητο, κάθε φορά που συναντάμε κάποιο, απλώς πρέπει να το μοιραστούμε μαζί σας. Όπως αυτό το βραχιόλι με δερμάτινο κορδόνι και μικρές χάντρες που βρήκαμε στο fabyoubliss.com! Δες πως να το φτιάξεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

- Δερμάτινο ή σουέντ κορδόνι σε χρώμα της επιλογής σου
- Βελόνα για κέντημα (χοντρουλή για να μην σπάει)
- Κλωστή
- Ψαλιδάκι
- Χάντρες μικρές της επιλογής σου
- Δαχτυλήθρα για να σπρώχνεις τη βελόνα

Εκτέλεση: 

Ξεκινάς μετρώντας το κορδόνι που θα χρειαστείς. Το κορδόνι σου θα πρέπει να είναι διπλό και να τυλίγεται τουλάχιστον 2 φορές χαλαρά γύρω από τον καρπό σου. Εμείς προτείνουμε και περισσότερες.

Κόβεις με το ψαλίδι και ξεκινάς. Διπλώνεις το κορδόνι σου στη μέση και περνάς την κλωστή από τη μια πλευρά. Δες και τη φωτογραφία στο fabyoubliss.com για να καταλάβεις καλύτερα. Μετά περνάς μια χάντρα και τη βελόνα σου και από την άλλη πλευρά του κορδονιού. Γυρίζεις πίσω και συνεχίζεις με τις χάντρες, έτσι ώστε να είναι η μια κάτω από την άλλη. Στο συγκεκριμένο σχέδιο εναλλάσσονται 10 γαλάζιες χάντρες με μια χρυσή. Εσύ μπορείς να κάνεις ότι σου αρέσει!

Σταματάς περίπου 3-4 εκ. πριν σου τελειώσει το κορδόνι. Εάν σου αρέσει μπορείς να κρεμάσεις και κάτι ακόμη διακοσμητικό στο τέλος και να το στερεώσεις με έναν κόμπο. Τυλίγεις γύρω από τον καρπό σου και δένεις με κόμπους. Έτοιμο το βραχιόλι σου! Μεγιά!

Και μην φτιάξεις μόνο ένα.... Φτιάξε 2-3 σε διαφορετικές αποχρώσεις και φόρα τα μαζί!!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα!! Πολύ όμορφος ο χρωματικός συνδυασμός κι ωραία ιδέα για κατασκευές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμ ωραίο χρώμα!! Αυτό το γαλάζιο είναι παντός καιρού!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο από αυτά που μου αρέσουν, το κούμπωμα δεν φαίνεται καλά!Καλή σου εβδομάδα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή