Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η γιορτή της γυναίκας



Μαμά, σύζυγος, αδελφή, φίλη... μα πάνω απ'όλα ΓΥΝΑΚΑ! H γυναίκα είναι προικισμένη με σπάνια χαρίσματα και η Γιορτή της Γυναίκας είναι η τέλεια ευκαιρία να τα ξαναθυμηθούμε!

Το να είσαι γυναίκα δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση! Μπορεί να έχουν κατακτηθεί βασικά δικαιώματα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά στην πραγματικότητα οι υποχρεώσεις παραμένουν πολλές... Πολλά όμως είναι και τα χαρίσματα κάθε γυναίκας, που την κάνουν δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση!

Υπομονετικότητα: Τεράστια αποθέματα υπομονής χρειάζεται για να ανταπεξέλθει, ειδικά η σύγχρονη γυναίκα, στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διαδραματίσει καθημερινά και μάλιστα με επιτυχία. Η υπομονετικότητα είναι το «κλειδί» που βοηθά μια γυναίκα να είναι ταυτόχρονα: εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, φίλη, αδελφή, κόρη!

Ικανότητα διαχείρισης πολλών εργασιών ταυτόχρονα: Με απλά λόγια, η γυναίκα μπορεί να «κάνει πολλά πράγματα μαζί», και μάλιστα με παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο. Πόσες φορές δεν μαγειρεύετε, παράλληλα σκέφτεστε τι πρέπει να κάνετε αύριο στη δουλειά, ελέγχετε τα μαθήματα του παιδιού, ενώ το πλυντήριο είναι σε λειτουργία; Αυτό είναι ένα πολύτιμο χάρισμα, το οποίο προσπαθεί να κατακτήσει το αντρικό φύλο, ενώ μια γυναίκα το έχει από τη φύση της!

Δοτικότητα και Προστατευτικότητα: Χαρίσματα που δικαιωματικά ανήκουν κατά κύριο λόγο στο γυναικείο φύλο, κυρίως λόγω του «μητρικού ενστίκτου». Το μητρικό ένστικτο είναι που κάνει τη γυναίκα να θέλει να προσφέρει όσο περισσότερα γίνεται σε όσους το χρειάζονται και κυρίως στα παιδιά της. Όταν κάποιος την έχει ανάγκη, μια γυναίκα θα επιστρατεύσει όλες τις πνευματικές και σωματικές της δυνάμεις, θα «γυρίσει τον κόσμο ανάποδα» για να βρει λύσει, να προσφέρει τα πάντα και να προστατεύσει όσους αγαπά.

Διπλωματία: Μια αρκετά «παρεξηγημένη» έννοια όσον αφορά στη γυναίκα, η «τέχνη» της διπλωματίας είναι η ικανότητα να επιτυγχάνει κανείς ένα επιθυμητό αποτέλεσμα με ήπιο, ευγενικό και όχι άμεσα προφανές τρόπο. Θεωρείται ότι η γυναίκα «αναγκάστηκε» να αναπτύξει το χαρακτηριστικό της διπλωματίας ως αντιστάθμισμα της μειωμένης σωματικής της δύναμης σε σχέση με το αντρικό φύλο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διπλωματία είναι δύναμη και ανήκει κυρίως στη γυναίκα!

Επιμονή: Το γνωστό γυναικείο «πείσμα» δεν είναι άλλο από την ιδιαίτερη ικανότητα που έχει η γυναίκα να επιμένει στους στόχους της και να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια να επιτύχει κάτι που επιθυμεί πραγματικά. Όπως το είχε πει και ο Φιοντορ Ντοστογιέφκι, "Οι γυναίκες είναι ικανές απ' το μηδέν να κάνουν το παν"!

Στη Γιορτή της Γυναίκας, αξίζει να θυμηθείτε και να γιορτάσετε όλες τις αρετές που σας κάνουν πραγματικά ξεχωριστές..... Χρόνια Πολλά σε όλες!


3 σχόλια: