Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Χειροτέχνικα 2013


Εσύ πόσα δωρεάν σεμινάρια και παρουσιάσεις μπορείς να παρακολουθήσεις μέσα σε 3 ημέρες; Μόλις ανακοινώθηκε το πρόγραμμα με τις παρουσιάσεις της φετινής Χειροτέχνικα και είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί φέτος θα φιλοξενήσουμε στην έκθεσή μας εργαστήρια και παρουσιάσεις από μια μεγάλη γκάμα θεμάτων του χειροποίητου, αλλά θα έχουμε και happenings με πολλές εκπλήξεις. Ευχόμαστε να τα απολαύσεις όλα αυτά από κοντά!

Μία σειρά εργαστηρίων και παρουσιάσεων έρχονται να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της 3ης Χειροτέχνικα, καλύπτοντας όλα τα είδη χειροτεχνίας! Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας με δημιουργίες από τα υφάσματα του καταστήματος Fash­ion Ερωτόκριτος, αλλά και επίδειξη με πλεκτά από το ολοκαίνουργιο περιοδικό Plexis!

Παράλληλα, το Σάββατο 2/11 στην έκθεση θα φιλοξενηθεί και η συνάντηση Stitch and Bitch για τους λάτρεις του πλεξίματος, δίνοντας τους την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και τεχνικές. Φέρε τις βελόνες σου και έλα να πλέξουμε παρέα!

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς του DIY θα παρουσιάσουν σε όλους εμάς έξυπνες και πρωτότυπες τεχνικές, όπως πως να μετατρέψεις τα παλιά σου ρούχα σε νέα, να δημιουργήσεις κούκλες από χαρτί, χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά είδη και ρούχα, να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας, αλλά και να φτιάξεις δικά σου καλλυντικά και πολλά άλλα!

Από τις παρουσιάσεις φέτος δε θα λείψουν και οι πολύ χρήσιμες θεματικές σχετικά με το πως να προωθήσεις τη δουλειά σου στο εξωτερικό, μέσα από την πλατφόρμα του www.DaWanda.com, αλλά και πως να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση.


Δες το αναλυτικό πρόγραμμα της Χειροτέχνικα στο www.xeirotexnika.gr/πρόγραμμα

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η ώρα αλλάζει.....




Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην χειμερινή ώρα περνάμε λοιπόν από τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου 2013. 
Έτσι, στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας. Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2014. 
Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιανoυαρίου 2001.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

DIY Marbled Glassware




Όλες οι γυναίκες που φροντίζουμε την εμφάνισή μας, βάφουμε συχνά τα χέρια μας και έχουμε πολλά  διαφορετικά χρώματα μανό. Το μόνο που χρειαζόμαστε λοιπόν γι'αυτή την εύκολη τεχνική, είναι λίγες σταγόνες από τα μανό μας!

Στον παρακάτω σύνδεσμο http://honestlywtf.com/diy/diy-marbled-glassware/ θα βρείτε τις οδηγίες και φωτογραφίες βήμα-βήμα για να διαμορφώσετε το δικό σας ντιζάιν στα ποτήρια σας!

Αρχικά, καλύψτε με χαρτοταινία τα ποτήρια και αφήστε μόνο τον πάτο ελεύθερο.



Γεμίστε με νερό ένα πλαστικό δοχείο μίας χρήσης. Ανοίξτε όλα τα βερνίκια νυχιών και ρίξτε λίγες σταγόνες μέσα στο νερό. (ένα χρώμα κάθε φορά)



Αφού έχετε ρίξει όλα τα χρώματα το ένα πάνω από το άλλο, πάρτε μια οδοντογλυφίδα και τραβήξτε προς τα έξω το βερνίκι, για να δημιουργήσετε ένα μοτίβο, ξεκινώντας από το κέντρο.



Βυθίστε τον πάτο του ποτηριού στο βερνίκι. Αφήστε το για λίγο μέσα στο νερό και τραβήξτε το με προσοχή. Πριν βυθίσετε το επόμενο ποτήρι, πάρτε μια καθαρή οδοντογλυφίδα και σκουπίστε τυχόν υπολείμματα του χρώματος από το νερό.



Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς και μετά εφαρμόσετε ένα στρώμα διάφανο βερνίκι.



Όταν θα'χει στεγνώσει και το βερνίκι, αφαιρέστε την χαρτοταινία και με λίγο ασετόν και μια μπατονέτα, καθαρίστε το ποτήρι.



Τα ποτήρια σας πλέον είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε. Απλά να θυμάστε ότι πρέπει να τα πλένετε μόνο στο χέρι!



Μια εύκολη τεχνική..... με εκπληκτικό αποτέλεσμα!! Καλή επιτυχία!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στην ζωή σου.....


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

4 χρόνια γεμάτα.... Fantasia!




4 χρόνια γεμάτα από γλυκές στιγμές, καλούς φίλους, πολλές δημιουργίες, όμορφες ιδέες, θετική ενέργεια, αγάπη, αισιοδοξία..... και φυσικά Φαντασία!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους, που είστε τόσο καιρό κοντά μου, μου στέλνεται πάντα την θετική σας ενέργεια με τα όμορφα σχόλιά σας, με στηρίζεται και μ'αγαπάτε γι'αυτό που είμαι!!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο Οκτώβρης είναι ροζ!




Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 4.500 Ελληνίδες, κάθε χρόνο. Παρά τη συχνότητά της, η ασθένεια σήμερα αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς. Το πιο ισχυρό «όπλο» για την έγκαιρη διάγνωση είναι η ενημέρωση. Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%. Δυστυχώς στην Ελλάδα, η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συνήθως όταν η νόσος είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Η έγκαιρη διάγνωση λοιπόν, είναι ζωτικής σημασίας για την μετέπειτα εξέλιξη του καρκίνου. Αυτή επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία και τη κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό. Η αυτοεξέταση γίνεται από την ίδια τη γυναίκα μία φορά το μήνα, μετά το τέλος της περιόδου της εφ΄ όσον εξακολουθεί να έχει έμμηνο ρύση και έχει σαν σκοπό να εντοπίσει ‘αλλαγές’ ή ογκίδια στο μαστό της που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Η μαστογραφία αποτελεί ακόμα καλύτερη μορφή πρόληψης, αφού μπορεί να ανιχνεύσει όγκους πολύ μικρού μεγέθους πριν γίνουν αντιληπτοί με την ψηλάφηση ή ακόμη και να αναδείξει αρχόμενους. 

Ο γενικός κανόνας προληπτικού ελέγχου είναι να γίνεται η πρώτη μαστογραφία μεταξύ 35 και 40 ετών και στη συνέχεια μια μαστογραφία κάθε χρόνο. Θα πρέπει όμως η μαστογραφία να συνδυάζεται με την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό, διότι υπάρχει ένα 8-10% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού, που για διαφόρους λόγους, δεν απεικονίζονται στη μαστογραφία, αλλά μπορεί να εντοπισθούν από τα χέρια ενός έμπειρου στον τομέα γιατρού. Ο συστηματικός έλεγχος των γυναικών με τους παραπάνω τρόπους μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη του καρκίνου. Ας φροντίσουμε όλοι λοιπόν, να ευαισθητοποιηθούμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους γύρω μας πάνω στο σημαντικό αυτό θέμα υγείας. 

Το μήνυμά μας είναι απλό: Χάρισε στο στήθος σου λίγο ΑΚΕ!

Άγγιξε το στήθος σου. Προσπάθησε να αισθανθείς οτιδήποτε ασυνήθιστο!
Κοίτα για αλλαγές. Πρόσεξε το σχήμα και την υφή του!
Έλεγξε οποιαδήποτε αλλαγή µε το γιατρό σου και συμβουλέψου τον για το αν θα προχωρήσεις σε μαστογραφία!

Αλλαγές που πρέπει να προσέχεις όταν κάνεις αυτοεξέταση:

Μέγεθος ή σχήµα – π.χ. το ένα στήθος µπορεί να είναι µεγαλύτερο από το άλλο.
Yφή του δέρµατος – π.χ. ζάρες ή λακκάκια στο δέρµα.
Eµφάνιση ή κατεύθυνση της θηλής – π.χ. η µία θηλή µπορεί να γυρνάει προς τα µέσα.
Εκροή – π.χ. από τη µία ή και τις δύο θηλές µπορεί να βγαίνει υγρό µε αίµα.
Εξάνθημα ή ξεφλούδισµα της θηλής ή της γύρω περιοχής.
Εξόγκωµα στο στήθος ή στη μασχάλη.
Ανώµαλη περιοχή ή ασυνήθιστα πυκνή µάζα στο στήθος που δεν φεύγει µετά την έµµηνο ρύση.
Πόνος σε κάποιο σηµείο του στήθους ή στη μασχάλη που δε σχετίζεται µε την έµµηνο ρύση.
Μπορείς να εξετάζεις το στήθος σου µε οποιοδήποτε τρόπο αισθάνεσαι εσύ άνετα – στο μπάνιο, όταν ντύνεσαι, όρθια ή ξαπλωμένη. Αν εντοπίσεις οτιδήποτε ασυνήθιστο ή ανησυχείς, θα πρέπει να μιλήσεις µε το γιατρό σου και εκείνος θα σε καθοδηγήσει για παραιτέρω εξετάσεις (υπέρηχο, μαστογραφία).

Ο καρκίνος του μαστού αφορά όλες τις γυναίκες, γι'αυτό μην αφήνετε τον χρόνο να περνά. Ενημερωθείτε και κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις. Σκεφτείτε πως φροντίζοντας τον εαυτό σας στην ουσία κάνετε ένα σημαντικό δώρο στα παιδιά σας, το δώρο να σας έχουν δίπλα τους για πολλά χρόνια.

Καρκίνος του μαστού... Πρόληψη ΤΩΡΑ! Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Organizer γραφείου από κορνίζα!



Εάν ψάχνετε τρόπους για να οργανώσετε το γραφείο σας, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδευτείτε! Με μία παλιά κορνίζα, λίγο ύφασμα της αρεσκείας σας και λίγη κόλλα, μπορείτε να κατασκευάσετε ένα organizer για τα χαρτιά σας και τα άλλα είδη, στολίζοντας παράλληλα με έναν πιο chic τρόπο το γραφείο σας.

Πώς θα το φτιάξετε: Επιλέγετε μία κορνίζα της αρεσκείας σας σε όποιο μέγεθος εσείς θέλετε. Καλύπτετε με ύφασμα το εσωτερικό και κόβετε το υπόλοιπο σε οριζόντια κομμάτια, τα οποία κολλάτε με ισχυρή κόλλα, έτσι ώστε το ένα να επικαλύπτει το άλλο σχηματίζοντας τσεπούλες. Βάζοντας λίγη φαντασία μπορείτε να διακοσμήσετε ακόμη πιο εντυπωσιακά το organizer....Δείτε μερικές φωτογραφίες για να πάρετε ιδέες!

Organizer από floral ύφασμα.....


Μια όμορφη κατασκευή από ασημένια κορνίζα....


Πολύχρωμο organizer.....


(Πηγή: www.jenny.gr/)

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Καλό μήνα!




Καλό Μήνα σ'όλη την όμορφη μπλογκογειτονιά! Μπήκαμε κιόλας στον Οκτώβριο, τον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου!! Το Φθινόπωρο, είναι ίσως, η πιο μυστηριώδης και ιδιόμορφη εποχή του χρόνου..... Είναι μια περίοδος μελαγχολική, επειδή πλησιάζει ο χειμώνας, αλλά και γεμάτη αισιοδοξία..... Ο καιρός πότε θυμίζει καλοκαίρι και πότε τον επερχόμενο χειμώνα..... Το φθινόπωρο έχει τη γοητεία του με τις χρωματικές εναλλαγές της φύσης.... Ας απολαύσουμε τις όμορφες στιγμές του Οκτώβρη με χαμόγελο και αισιοδοξία!