Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μια ευχετήρια κάρτα που θα ξεχωρίσει!



Βάλτε την προσωπική σας σφραγίδα στα γιορτινά δώρα δημιουργώντας απλές, όμορφες και πρωτότυπες κάρτες δώρων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά παλιά κουμπιά, χρωματιστά χαρτόνια και αστραφτερές γιρλάντες. Οι φίλοι και η οικογένειά σας θα ενθουσιαστούν!

Θα χρειαστείτε: Επιφάνεια κοπής, Κοπίδι, Χάρακα, Χαρτόνια χειροτεχνίας (scrapbooking) ή χρωματιστά χαρτόνια, Περφορατέρ ή εργαλείο διάνοιξης οπών, Ψαλίδι διακόσμησης (ζιγκ-ζαγκ), 
Κορδέλα, 3 λευκά κουμπιά (1 μεγάλο, 1 μεσαίο και 1 μικρό), Πιστόλι κόλλας, 3 κομμάτια διακοσμητικά κορδόνια, 3 χρωματιστά κουμπιά, Λεπτή μεταλλιζέ γιρλάντα



Οδηγίες:

1. Κόψτε το χαρτόνι χειροτεχνίας ή το χρωματιστό χαρτόνι σε ορθογώνια, στο μέγεθος που επιθυμείτε.





2. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος κάθε κάρτας με το περφορατέρ ή το εργαλείο διάνοιξης οπών.



3. Για την πρώτη κάρτα: κόψτε το κάτω μέρος της κάρτας με το ψαλίδι ζιγκ-ζαγκ, για να δημιουργήσετε ένα όμορφο μοτίβο. Με μια κορδέλα φτιάξτε ένα μικρό φιόγκο και κόψτε διαγώνια τις ελεύθερες άκρες του.





4. Κολλήστε το μεγάλο και το μεσαίο κουμπί στην κάρτα, για να σχηματίσετε το σώμα ενός χιονάνθρωπου. Έπειτα κολλήστε το φιόγκο και τέλος το μικρό κουμπί για να σχηματιστεί το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Ολοκληρώστε την κάρτα περνώντας ένα διακοσμητικό κορδόνι από την τρύπα.









5. Για τη δεύτερη κάρτα: Με το ψαλίδι ζιγκ-ζαγκ κόψτε τις δύο πάνω γωνίες της κάρτας. Έπειτα, φτιάξτε ένα κύκλο από κόλλα. Στη βάση του κύκλου κολλήστε 3 κομμάτια από διακοσμητικό κορδόνι, και στην κορυφή τους ένα κομμάτι από μεταλλιζέ γιρλάντα.









6. Ολοκληρώστε την κάρτα κολλώντας ένα χρωματιστό κουμπί στην κάτω άκρη κάθε κορδονιού και περάστε ένα ακόμη κομμάτι διακοσμητικού κορδονιού μέσα από την τρύπα.








(Πηγή: www.epithimies.gr)

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες δημιουργίες !!!
    Με το καλό ο καινούργιος χρόνος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες οι καρτούλες σου, Έλενα!!!
    Καλή πρωτοχρονιά και πολλές ευχές για το νέο έτος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι υπέροχη καρτούλα! καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή