Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δημιουργίες με καπάκια αναψυκτικών!




Τελικά τα καπάκια αναψυκτικών είναι ένα απίστευτο υλικό με το οποίο μπορείς να φτιάξεις πολλά όμορφα πράγματα: Κολιέ, μπρελόκ, σκουλαρίκια, μαγνητάκια για το ψυγείο σου. Η επιλογή είναι δικιά σου! Εμείς βρήκαμε στο blog Where your Treasure is έναν τρόπο να διακοσμήσεις τα καπάκια σου και να τα μετατρέψεις σε ό,τι σου αρέσει! Άρχισε να μαζεύεις καπάκια, λοιπόν!

Θα χρειαστείς:
- καπάκια (μπορείς να τα χρωματίσεις με ακρυλικά χρώματα)
- φωτογραφίες ή αυτοκόλλητα για να τοποθετήσεις μέσα στα καπάκια
- mod podge
- mod podge dimensional magic (ρητίνη)
- τρυπητήρι
- πινέλο
- κρικάκια για κοσμήματα
- αλυσίδα
- παλιό μπρελόκ (προαιρετικά)
- μαγνήτη (προαιρετικά)
- κόλλα για χειρoτεχνία

Ξεκινάς διαλέγοντας μία φωτογραφία ή αυτοκόλλητο και την κόβεις, ώστε να χωράει μέσα στο καπάκι. Κόλλησέ την στον πάτο του καπακιού με κόλλα ή mod podge. Άφησέ την να στεγνώσει περίπου 10 λεπτά. Αυτό βοηθάει να κρατηθεί η φωτογραφία στην θέση της.


Με ένα πινέλο πέρασε λίγη ακόμη κόλλα από πάνω. Αυτό θα σφραγίσει την εικόνα και έτσι δεν θα αλοιωθούν τα χρώματα. Άφησέ το να στεγνώσει καλά για 10 λεπτά. Μπορείς αν θέλεις να περάσεις και άλλο ένα χέρι mod podge και αυτή τη φορά να το αφήσεις 15 λεπτά για να στεγνώσει καλά. Εάν θέλεις να φτιάξεις κοσμήματα με τα καπάκια, τότε θα πρέπει με ένα τρυπητήρι να κάνεις και τρύπες.

Ήρθε η ώρα του dimensional magic! Ανοίγεις τη συσκευασία και ρίχνεις προσεκτικά λίγη ποσότητα από τη ρητίνη αφήνοντας περιθώριο πάνω-πάνω και προσέχοντας να μην καλύψεις την τρύπα. Αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά η ρητίνη σου. Σε περίπτωση που η ρητίνη βγαίνει με φουσκάλες φρόντισε να τις σκάσεις με μια οδοντογλυφίδα. Αφήνεις να στεγνώσουν σε επίπεδη επιφάνεια για τουλάχιστον 48 ώρες.

Προτείνουμε να ρίξεις και ματιά στο άρθρο του Where your Treasure is και να δεις και τις πολύ όμορφες φωτογραφίες από τα καπάκια της.

Όταν τα καπάκια σου είναι έτοιμα τους περνάς κρίκο και την αλυσίδα για το κολιέ, κρικάκια και κουμπώματα για σκουλαρίκια ή το μπρελόκ. Εναλλακτικά μπορείς να κολλήσεις από πίσω και μαγνήτη για να διακοσμήσεις το ψυγείο σου. Καλή επιτυχία!

(Πηγή: www.ftiaxto.gr)

5 σχόλια:

  1. Λατρεύω αυτά τα διακοσμημένα καπάκια!!! Πολύ ωραία ανάρτηση!!! Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ιδέα,σίγουρα θα την δοκιμάσουμε!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκέφτομαι προσεχώς να ακολουθήσω την ιδέα σου. Μου άρεσε.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίοοοοοοοοο! Τη ρητίνη τη βρίσκω εύκολα στην αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ όμορφα και ως ιδέα και ως αποτέλεσμα / εμφάνιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή