Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σπιτικές Συνταγές Ομορφιάς!




Βαθιά ενυδατική μάσκα με αβοκάντο
Θα χρειαστείτε: ½ ώριμο ξεφλουδισμένο αβοκάντο, 2 κ.σ. ροδόνερο, 1 κ.σ.μέλι, 1 κ.σ. γάλα (πλήρες), 1-2 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση: Ρίξτε στο μπλέντερ τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέστε όσο αλεύρι χρειάζεται, έτσι ώστε να μπορεί το μείγμα να δουλευτεί χωρίς να ρέει. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και στον λαιμό (όχι όμως γύρω από την περιοχή των ματιών). Αφήστε για 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα καθαρισμού, ενυδάτωσης και αντιγήρανσης με Αλόη
Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι χτυπημένο κρόκο αυγού, 1 κουταλάκι gel αλόης βέρα
Εκτέλεση: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να να γίνουν ένα ομογενοποιημένη μείγμα. Βάζουμε μία στρώση από τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό, την αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά, και αφαιρούμε με άφθονο χλιαρό νερό. 

Λευκαντικό πήλινγκ (για όλους τους τύπους)
Θα χρειαστείτε: ½ κ.γ. πολύ λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι, 2 κ.σ. λεμόνι, 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση: Ρίξτε στο μπλέντερ το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν, προσθέστε λίγο – λίγο όσο λεμόνι χρειάζεται, ώστε το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο το μείγμα το βράδυ. Τρίψτε το για 3 λεπτά και αφήστε το σαν μάσκα για 10 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και κατόπιν βάλτε κρέμα νυκτός.

Τζελ για κουρασμένα μάτια (Διεγείρει τη μικροκυκλοφορία καταπολεμώντας τις σακούλες)
Θα χρειαστείτε: 1/4 από ένα μεγάλο αγγούρι, 30 γρ. τζελ αλόης βέρα
Εκτέλεση: Πολτοποιείτε το αγγούρι (περίπου 55 γρ.) στο μπλέντερ, το βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτετε το τζελ αλόης και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βαζάκι και όποτε θέλετε να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, απλώνετε την κρέμα με βαμβάκι στην περιοχή. Την υπόλοιπη τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες. 

Μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο και αυγό
Ανακατέψτε πέντε κουταλιές ελαιόλαδο με δύο αυγά. Απλώστε στα μαλλιά και τυλίξτε με λίγη μεμβράνη κουζίνας, αφήστε 15 λεπτά περίπου και ξεπλύνετε καλά με σαμπουάν. Η μάσκα αυτή θα θρέψει σε βάθος την τρίχα, αλλά σίγουρα κάποιες από εσάς θα ανησυχείτε για τη μυρωδιά που μπορεί να αφήσει το αυγό. Αν και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί με το λούσιμο (χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν με φρουτένιο άρωμα!), για εσάς που θέλετε να μειώστε τη μυρωδιά αυγού στη μάσκα προμηθευτείτε ένα αιθέριο έλαιο με ευχάριστη μυρωδιά (θυμάρι, λεβάντα, δενδρολίβανο ) και ρίξτε μερικές σταγόνες πριν τα ανακατέψετε.

Λαδάκι θρέψης γα τα χέρια
Αναμίξτε ένα κουτάλι αμυγδαλέλαιο, ένα κουτάλι ελαιόλαδο, ένα κουτάλι λάδι αβοκάντο μέ 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες γεράνι, 5 σταγόνες χαμομήλι. Για καλύτερη αναπλαστική και αντιοξειδωτική δράση προσθέστε και τρεις κάψουλες βιταμίνη Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου