Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ελαιόλαδο, το καλύτερο αντιγηραντικό καλλυντικό!




Η ελιά στους βιβλικούς χρόνους συμβόλιζε την αγνότητα και την επιτυχία ενώ στην αρχαία Ελλάδα στεφάνωναν τον νικητή με φύλλα ελιάς. Τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο «κίτρινος χρυσός» της αντιγηραντικής διατροφής και της ομορφιάς. Εκτός ότι μας προστατεύει από πλήθος ασθενειών κάνει καλό στο αφυδατωμένο δέρμα, στα νύχια, στα ταλαιπωρημένα μαλλιά ενώ έχει ήπια αντηλιακή δράση.
Συνταγές ομορφιάς.....με ελαιόλαδο.  Είναι εύκολες, ανέξοδες και εγγυημένες!

Μάσκα για ξηρά μαλλιά
Θα χρειαστείτε:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
3-4 κ.σ. χλιαρό γάλα (ή κρέμα γάλακτος)

Οδηγίες: Ανακατεύετε το γάλα με το μέλι μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτετε το λάδι. Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά και τα τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και τα λούζετε. Για λαμπερά μαλλιά ξεβγάλτε τα με κρύο νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει μια κουταλιά μηλόξιδο.

Μάσκα προσώπου για κανονικό δέρμα
Θα χρειαστείτε:
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι

Οδηγίες: Ανακατεύετε τα υλικά, απλώνετε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά και αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Ενυδατική για τα χέρια
Θα χρειαστείτε:
1 μπολάκι χλιαρό γάλα
1 κ.σ. λάδι ελιάς
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (ή λευκή)

Οδηγίες:
 Ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και με το μίγμα τρίβετε ελαφρά τις παλάμες, τα νύχια και τους καρπούς. Σκουπίζετε καλά, ξεπλένετε και βάζετε τα χέρια για 10’ στο μπολάκι με το χλιαρό γάλα.

Το μυστικό: Πως ενυδατώνω και αναζωογονώ το δέρμα μου; Αναμειγνύω 100 ml ελαιόλαδο με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και κάνω ένα ελαφρύ μασάζ μετά το ντους. Τονώνει, τρέφει και ενυδατώνει το δέρμα μου απόλυτα.

2 σχόλια:

  1. Αχ αχ αυτό το ελαιόλαδο είναι πραγματικά θαυματουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι..είναι πραγματικός θησαυρός! Θα ψάξω να βρω κι άλλες συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο, για να φροντίζουμε το δέρμα μας αποτελεσματικά και χωρίς κόστος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή