Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πανεύκολη σπιτική Λαγάνα!




Υλικά: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή ένα κυβάκι, 1 και 1\2 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη, 4 κουτ. σούπας λάδι, 1 κουτ. σούπας ούζο, σουσάμι

Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε την μαγιά, την ζάχαρη,το αλάτι και 2 κουταλιές αλεύρι σε ενα μπολάκι με χλιαρό νερό λίγο και το αφήνετε για μισή ώρα. Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ,εκτός από το σουσάμι. Ρίχνετε και το μίγμα της μαγιάς και αρχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καί προσθέτουμε νερό σταματώντας μόλις η ζύμη μας δούμε ότι ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της λεκάνης μας.Το χωρίζετε σε 2 μπάλες, λαδώνετε 2 ταψάκια απλώνετε με το χέρι την κάθε μπάλα την πατάτε με το χέρι να πάρει σχήμα λαγάνας. Βρέχετε τα χέρια και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι και το κολλάτε επανω στις λαγάνες. Τις αφήνετε για μισή ώρα, σκεπασμένες καί μετά τις πατάμε με τα δάχτυλα να κάνουν λακουβίτσες καί τις φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα. Και του χρόνου!!

2 σχόλια:

  1. Χμμμ...με βάζεις στη διαδικασία να σηκωθώ το πρωί να φτιάξω λαγάνα! Αν έχω μαγιά στο ντουλάπι it's a deal! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κούκλα μου και Καλή Σαρακοστή! Αν την φτιάξεις τελικά, περιμένω να μου πεις τ'αποτελέσματα!! :) Λατρεύω το blog σου και όλες τις υπέροχες ιδέες που έχεις! Επίσης έχουμε και μια κοινή φίλη, την Theano, a m@mmy on line.... ελπίζω να γίνουμε φίλες και εμείς!!

      Διαγραφή