Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τυρομπαστούνια με φύλλο κουρού


image

Υλικά για το φύλλο κουρού: 500 γραµµ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι), 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. ζάχαρη,
250 γραµµ. μαργαρίνη (πλάκα, σκληρή), 125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
1 αυγό λίγο σουσάμι για το φύλλο

Υλικά για τη γέμιση: 400 γραµµ. φέτα, 100 γραµµ. ανθότυρο, 1 αυγό φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Προετοιμασία:
Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαγιά στο γάλα, το ανακατεύουμε να διαλυθεί. Κόβουμε την πλάκα µμαργαρίνης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι. Με δύο μαχαίρια κόβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται. Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε τη μαργαρίνη ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά. Ανακατεύουμε το μείγμα µε πιρούνι. Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και εύπλαστη. Την αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο να παγώσει.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι. Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση. Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό). Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα. Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια. Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Ψήνουμε στους 180 οC για περίπου 40΄, να ροδίσουν καλά. Όταν αφήσουμε τα τυροµπαστούνια να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου