Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τριαντάφυλλο και ομορφιά!!




«Αν όλα τα λουλούδια μπορούσαν να αποφασίσουν τι θέλουν να γίνουν όταν ανθήσουν, θα ήθελαν να είναι τριαντάφυλλα…» Herbert Hahn

Το τριαντάφυλλο τοποθετείται στην κορυφή του φυτικού βασιλείου. Είναι η έκφραση της απόλυτης αρμονίας και ομορφιάς, περισσότερο από κάθε άλλο λουλούδι. Στην κοσμετολογία, η χρήση του είναι ευρεία σε πολλές μορφές όπως το ροδόνερο, το εκχύλισμα από ροδοπέταλα, το κερί τριαντάφυλλου και το πολύτιμο αιθέριο έλαιο του.
Οι μάσκες με βασικό συστατικό το τριαντάφυλλο είναι μία εξαιρετική επιλογή γιατί προσφέρουν σύσφιξη, καταπράυνση, αναζωογόνηση και αντιρυτιδική δράση. Επιπλέον έχουν και υπέροχο άρωμα. Κάντε μία με δύο φορές την εβδομάδα μία μάσκα ενυδάτωσης με τριαντάφυλλο και παρατηρήστε σταδιακά τη βελτίωση της επιδερμίδας σας και σίγουρα τις έξτρα δόσεις λάμψης στο πρόσωπό σας.

Μάσκα προσώπου με τριαντάφυλλο
Υλικά: 1 κουταλιά σούπας αγνό μέλι, 1 κουταλιά σούπας ροδόνερο, 1 κουταλιά σούπας ροδοζάχαρη (γλυκό τριαντάφυλλο), 2 σταγ. αιθέριο έλαιο λεβάντας, τριαντάφυλλο( προαιρετικά)
Εκτέλεση: Αναμειγνύετε τα υλικά τα απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό κάντε ένα ελαφρύ μασσάζ. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο. Αυτή η μάσκα είναι εξαιρετική για πήλινγκ μαλακώνει και ενυδατώνειτο δέρμα.

Λάδι προσώπου με ροδόνερο
Υλικά: 1 κ.σ. ροδόνερο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. λάδι καρύδας, 1 κ.σ. μέλι, 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ. Βάλε το μείγμα σε ένα βαζάκι. Άπλωσε το λάδι σε καθαρή επιδερμίδα στο πρόσωπο και τον λαιμό σου.

Αφρόλουτρο με τριαντάφυλλο
Υλικά: 1 κούπα ροδόνερο, 1/2 κούπα παιδικό σαμπουάν χωρίς άρωμα, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Εκτέλεση: Ανακάτεψε το ροδόνερο με το παιδικό σαμπουάν. Πρόσθεσε το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο. Βάλε το μείγμα σε ένα μπουκάλι.  Το αφρόλουτρο καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, ενώ την ενυδατώνει αφήνοντας την απαλή, λαμπερή και υπέροχα αρωματισμένη!

Κρέμα χεριών
Υλικά: 2 μεγάλες κουταλιές ελαιόλαδο, 3 μεγάλες κουταλιές κερί μέλισσας, Μία χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο, 8 κουταλιές ροδόνερο
Εκτέλεση: Βράστε το λάδι ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι και το δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώστε ενώ το μείγμα είναι ακόμη ζεστό. Προσθέστε 8 κουταλιές ροδόνερο.

Πίλινγκ σώματος
Υλικά: 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 3 κουταλιές, περίπου, αλεύρι κριθαριού
2 κουταλιές σούπας ροδόνερο
Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και κάντε πίλινγκ με απαλές κινήσεις. Ξεβγάλετε με άφθονο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου