Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αντιμετωπίστε το κρύωμα




Εξολοθρεύστε το μικρόβια: Όπως ίσως ήδη μπορεί να γνωρίζετε, το κρύωμα μπορούμε να το κολλήσουμε πανεύκολα από χώρους που δεν αερίζονται σωστά, από την επαφή με άλλους ανθρώπους, με ανταλλαγή σωματικών υγρών, ή από την επαφή με διάφορα αντικείμενα. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι από τώρα και μέχρι το Μάιο περίπου (περίοδος έξαρσης), όπου τα μικρόβια πακετάρουν βαλίτσες και μας αποχαιρετούν, φροντίζουμε να κάνουμε τα εξής: Ανοίγουμε τα παράθυρα και αερίζουμε το χώρο, καθώς είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει φρέσκος αέρας σε ένα δωμάτιο. Επίσης, πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και χλιαρό νερό. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο συχνότερα πλένουμε τα χέρια μας, μέσα στην ημέρα, τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος να κολλήσουμε. Μην μοιράζεστε με κάποιον άλλον το ίδιο ποτήρι, μην ανταλλάσσετε κραγιόν με την κολλητή σας, αποφύγετε τις χειραψίες με κάποιον που είναι κρυωμένος… Χρησιμοποιείτε ένα αντιμικροβιακό τζελ καθαρισμού χεριών κάθε φορά που πιάνετε πόμολα σε πόρτες, ATM, χρήματα, δανείζεστε κάποιο στυλό, κλπ.

Θωρακιστείτε: Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά. Μην το παρακάνετε με τη γυμναστική σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν γυμνάζεστε μια ώρα καθημερινά, μείνετε σε αυτό. Υπερβαίνοντας τα 90 λεπτά την ημέρα, μπορεί ν’αδυνατίσετε την ανθεκτικότητα του οργανισμού σας. Τέλος, αφιερώστε το λιγότερο 10 λεπτά την ημέρα προκειμένου να κάνετε κάτι χαλαρωτικό καθώς το χρόνιο στρες, εξασθενεί επίσης, την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον, η λήψη βιταμίνης C σε ταμπλέτα, βοηθά τον οργανισμό.

«Ενδώστε»: Εάν τελικά δεν τα καταφέρατε και το ανεπιθύμητο κρύωμα σας έβγαλε νοκ-άουτ, αρχικά, τηλεφωνήστε στη δουλειά και πάρτε άδεια. Τις δυο πρώτες ημέρες του κρυώματος δώστε την ευκαιρία στο σώμα σας να «επιδιορθώσει» αυτό που του συμβαίνει. Πως θα το κάνετε αυτό; Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε! Κάντε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσουν οι πονεμένοι μυς και να διευκολύνετε το αναπνευστικό σας. Μην τρέξετε αμέσως να πάρετε αντιβίωση. Πάρτε ήπια αναλγητικά που θα σας συστήσει ο γιατρός σας, ένα φυτικό σιρόπι για να ανακουφιστείτε από τον πονόλαιμο ή το βήχα και πιείτε ένα χλιαρό τσάι από βότανα.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό, φτιάξτε μια ζεστή κοτόσουπα! Είναι το Νο1 θαυματουργό γιατρικό που συστήνουν εδώ και χρόνια, οι γιαγιάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου