Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τα 7 καλύτερα τρόφιμα για τις γυναίκες



Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα που βοηθούν ειδικά τις γυναίκες να μειώσουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αλλά και να ανεβάσουν θεαματικά τη διάθεσή τους;Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν επτά είδη τροφίμων που έχει αποδειχθεί πως έχουν τεράστια οφέλη για τις γυναίκες, κάθε ηλικίας και ιδιότητας. Ένα μεγάλο πλεονέκτημά τους, επίσης, είναι πως μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα σουπερμάρκετ. Βγάλτε το σημειωματάριό σας, λοιπόν, και σημειώστε τα καλύτερα «γυναικεία» τρόφιμα:

  • Βατόμουρα: Τα φρούτα αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά και έχουν υψηλά ποσοστά σε κάλιο και βιταμίνη C. Έτσι βοηθούν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου, προστατεύουν τη μνήμη, μειώνουν την πίεση και καταπολεμούν τις ρυτίδες.
  • Σολομός: Ο σολομός περιέχει ομέγα-3 λιπαρά οξέα, μεταξύ των οποίων το DHA που είναι καλό για την εγκυμοσύνη. Επίσης φτιάχνει τη διάθεση, καταπολεμά τη μελαγχολία και προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο.
  • Μαύρη σοκολάτα: Κανείς δεν θα σας απαγορέψει τη σοκολάτα, αρκεί να είναι σκουρόχρωμη και καλής ποιότητας. Η μαύρη, πικρή σοκολάτα, περιέχει αντιοξειδωτικά και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών, χαμηλώνει την πίεση, ενυδατώνει το δέρμα και κρατά το μυαλό σε εγρήγορση. Προτιμήστε αυτές που έχουν υψηλά επίπεδα κακάου, πάνω από 60%. Όσο πιο σκουρόχρωμη η σοκολάτα, τόσο το καλύτερο.
  • Τσάι: Το τσάι, τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο, περιέχουν υψηλά ποσοστά ισχυρών αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις καρδιοπάθειες και βοηθούν στη παρεμπόδιση της άνοιας, του διαβήτη και των εγκεφαλικών. Επίσης, πίνοντας συχνά τσάι βοηθάτε τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες.
  • Σόγια: Η σόγια έχει εκπληκτικά οφέλη για τις γυναίκες, με κυριότερο τη μείωση της χοληστερίνης. Μπορείτε να τη βρείτε σε πολλές μορφές, όπως τόφου ή γάλα σόγιας.
  • Αβοκάντο: Από τα πλέον θρεπτικά φρούτα. Περιέχει τουλάχιστον 11 βιταμίνες και 14 μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός, και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β2 και Β3, κάλιο και βιταμίνη C. Επίσης το αβοκάντο περιέχει υψηλά ποσοστά λίπους, το οποίο όμως είναι εξαιρετικά υγιεινό και έχει θετικό αντίκτυπο στο σώμα.
  • Μπρόκολο: Το μπρόκολο συνίσταται κυρίως για γυναίκες που είναι single και για νοικοκυρές με παιδιά. Έχει αποδειχτεί πως βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου με τη διατήρηση των οιστρογόνων, και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α, φυτικές ίνες, φολικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου