Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Δίσκος σερβιρίσματος με καπάκια αναψυκτικών!!




Οι δίσκοι σερβιρίσματος είναι χρήσιμοι όχι μόνο για το σκοπό που υποδηλώνει το όνομά τους – δηλαδή το σερβίρισμα- αλλά και για την οργάνωση αντικειμένων στην κουζίνα μας και όχι μόνο, καθώς και για τη διακόσμηση μικροεπίπλων, μπουφέδων, κ.ο.κ. Ένα εύκολο diy project για να δώσετε μία ιδιαίτερη, χαρούμενη και πολύχρωμη αισθητική σε ένα απλό ξύλινο δίσκο σερβιρίσματος, η οποία ωστόσο μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για πολλά άλλα projects.

Τι θα χρειαστείτε:

- Ένα ξύλινο δίσκο σερβιρίσματος της αρεσκείας σας, σε χρώμα της επιλογής σας. (Μπορείτε να το βάζετε και μόνοι σας στο χρώμα που θέλετε, εφόσον το επιθυμείτε). Tip: Αυτό που πρέπει να προσέξετε επιλέγοντας το δίσκο είναι να έχει επαρκές ύψος μέχρι τα χερούλια, ώστε να μπουν τα καπάκια και το υλικό που θα τα σταθεροποιήσει.

- Καπάκια από αναψυκτικά και μπίρες.

Tip: Μπορείτε να βάψετε τα καπάκια (όπως η εμπνεύστρια του project ή να τα αφήσετε ως έχουν, με τα brands των ποτών/αναψυκτικών)

- Ακρυλικό αστάρι νερού που αδιαβροχοποιεί και σταθεροποιεί την επιφάνεια (μπορείτε να το προμηθευθείτε σε καταστήματα με μπογιές και εργαλεία).



Πώς θα διακοσμήσετε το δίσκο:

Τοποθετήστε τα καπάκια στο εσωτερικό του δίσκου μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με την εικόνα της σύνθεση. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλα κενά ανάμεσα στα καπάκια, το οποίο εξαρτάται και από το μέγεθος του δίσκου.



Στη συνέχεια περιχύστε το εσωτερικό του δίσκου με τα καπάκια με ακρυλικό αστάρι νερού. Για να αποφύγετε την περίπτωση τα καπάκια να επιπλέουν και να παίρνουν κλίση όταν τοποθετήσετε το υγρό, χύστε το αργά και προσέξτε να μην υπάρχει υπερχείλιση σε κάποια σημεία.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία οδοντογλυφίδα για να επανατοποθετήσετε τυχόν μετακινημένα καπάκια (αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για αυτό το σκοπό), ή ακόμα και να χτυπήσετε το δίσκο σε μία επιφάνεια για να «κάτσουν». Όταν είστε έτοιμοι, πρέπει να αφήσετε το δίσκο να στεγνώσει για 48 ώρες, ώστε να σκληρύνει το ακρυλικό υλικό και να είναι έτοιμο για χρήση!



Ακολουθώντας την ίδια λογική, θα μπορούσατε να διακοσμήσετε ένα απλό δίσκο και με άλλα υλικά τις προτίμησής σας: κουμπιά, φωτογραφίες, ξυλαράκια σε ροδέλες, κ.ο.κ.! Απλά αυτοσχεδιάστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου