Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πώς θ'αγαπήσεις τις Δευτέρες!!




Ξεκινάς κάθε εβδομάδα με κακή διάθεση και κούραση; Κάθε Κυριακή σου φέρνει μία μελαγχολία για το τι σε περιμένει αύριο; Αν μισείς (και φοβάσαι) τις Δευτέρες, υπάρχουν τρόποι να κάνεις αυτή τη μέρα της εβδομάδας πιο ανώδυνη. Ξεκίνα τη βδομάδα καλύτερα με αυτά τα βήματα:

1) Μην ξεχνάς το πρωινό σου. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια αν φας ένα θρεπτικό πρωινό. Ένα σάντουιτς ή δημητριακά με γάλα θα σου δώσουν το καύσιμο που χρειάζεσαι για τη μέρα σου.

2) Προγραμμάτισε τις δουλειές σου. Προσπάθησε να δουλεύεις με τους δικούς σου ρυθμούς. Αν είσαι πρωινός τύπος, ξεκίνα από όταν ξυπνήσεις. Αν ξέρεις ότι αποδίδεις καλύτερα αφού έχεις λίγο χρόνο να χαλαρώσεις, άφησε τις εργασίες που απαιτούν προσοχή για αργότερα μέσα στη μέρα.

3) Δώσε έμφαση στα θετικά. Υπενθύμισε στον εαυτό σου τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου και στους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύεις, φέρε στο μυαλό σου την αγαπημένη σου εικόνα από το καλοκαίρι, κλείσε για λίγο τα μάτια σου και χαλάρωσε στο γραφείο παίρνοντας βαθιές αναπνοές. Βοήθησε και τους υπόλοιπους να έχουν μία καλή μέρα κάνοντας κάποιο κοπλιμέντο ή λέγοντας μία ιστορία που άκουσες στις ειδήσεις το πρωί.

4) Προετοιμάσου για το σαββατοκύριακο. Η Δευτέρα διαρκεί μόλις 24 ώρες – δώσε στον εαυτό σου θετική διάθεση παίρνοντας εισιτήρια για το θεατρικό του Σαββάτου ή κάνε ένα πάρτι με φίλους στο σπίτι.

Μπορείς να γίνεις φίλη με τη Δευτέρα και να συμπαθείς περισσότερο τις Παρασκευές ετοιμάζοντας ένα όμορφο σαββατοκύριακο που σε ευχαριστεί. Μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου κι όχι μόνο τα παιδιά σου για κάτι που κατάφερες μέσα στην εβδομάδα! Με σχεδιασμό, θετική σκέψη, και επιβράβευση θα διώξεις τα αρνητικά συναισθήματα και τις σκέψεις και θα γίνεις πιο αποδοτική και κυρίως λιγότερο αγχωμένη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου