Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγή για cake pops
Για το κεικ
1 σοκολατένιο κεικ (μπορείς να πάρεις κι έτοιμο μείγμα)
250 ml κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia
2 κούπες άχνη ζάχαρη
4 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ γάλα (ή και περισσότερο)
Εκτέλεση
Ψήστε το κεικ και αφήστε το να κρυώσει. Την άλλη ημέρα, θρυμματίστε το. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κρεμώδες τυρί, το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το γάλα. Στην συνέχεια, ρίξτε αυτό το μίγμα στο κεικ και ανακάτεψε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας (προσθέστε γάλα αν χρειαστεί). Τέλος, τυλίξτε το μείγμα με μια μεμβράνη και βάλτε το για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Για την παρουσίαση
Θα χρειαστείτε: Ξυλάκια για να τα «καρφώσετε», τσιπ σοκολάτας λευκής ή μαύρης, τριμμένη καραμέλα, smarties, πολύχρωμα ζαχαρωτά.
Με τα χέρια σας πάρε ποσότητα από το κεικ για και πλάστε μπάλες. Μετά σ’ ένα ταψί -που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί – τοποθέτησε τα cake pops, βάλε τους τα ξυλάκια ή τα καλαμάκια και αφήστε τα στο ψυγείο. Στην συνέχεια, λειώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτήξτε το κεικ μέχρι να καλυφθεί από την σοκολάτα, διακοσμήστε με την καραμέλα ή τα ζαχαρωτά και βάλτε το ξανά στο ταψί. Μόλις κρυώσουν και η σοκολάτα σταθεροποιηθεί τότε είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου