Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Διώξε την πλήξη!!

Ένα από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα που νιώθουν πολλοί άνθρωποι στην σημερινή εποχή είναι η πλήξη. Είναι πράγματι οξύμωρο το γεγονός ότι την σημερινή εποχή παρόλο τις τόσες δυνατότητες και επιλογές για ποικίλες δραστηριότητες και γνώση τα κρούσματα ανίας ολοένα αυξάνονται.

Εχει διαπιστωθεί δε ότι οι άνθρωποι που πλήττουν αρκετά συχνά είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση κατάθλιψης, εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες, στον αλκοολισμό, σε διατροφικές δυσλειτουργίες, σε εμφάνιση εχθρικής συμπεριφοράς, σε ανεξήγητο θυμό, σε αδυναμία επικοινωνίας και σε χαμηλές επιδόσεις σε διάφορους τομείς της ζωής τους.

Συνήθως η ανία έχει τις ρίζες της στην έλλειψη της κατανόησης για το τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούμε να κάνουμε. Οι άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν ανία συνήθως δείχνουν να μην έχουν επίγνωση των αναγκών τους. Η αυτογνωσία λοιπόν φαίνεται να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην εξάλειψη ή τουλάχιστον ελαχιστοποίηση της πλήξης στην ζωή μας.

Θαυματουργή συνταγή αυτογνωσίας δεν υπάρχει μπορούμε όμως πολύ απλά να βάλουμε μερικά καινούρια πράγματα στη ζωή μας για να κάνουμε την ζωή μας πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα άμεσα και ίσως έτσι μακροχρόνια ανακαλύψουμε κομμάτια του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε.
Τώρα λοιπόν στην αρχή της νέας περιόδου, είναι η ιδανική στιγμή για να εντάξουμε καινούργια πράγματα στην καθημερινότητά μας όπως να:

1. καλλιεργήσουμε καινούριες φιλίες
2. ξεκινήσουμε ένα σπορ
3. μάθουμε μια ξένη γλώσσα ή κάτι άλλο
4. αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες
5. αλλάξουμε το lοοκ μας

Μανιταρόπιτα

Υλικά:
2 φύλλα κουρού
5 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβας)
200γρ φέτα τριμμένη (ή κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών)
2 αυγά
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη Βιτάμ
πιπέρι

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη Βιτάμ και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τη φέτα, το γάλα, τα αυγά, το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφουμε το φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη Βιτάμ. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την μανιταρόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της. Καλή επιτυχία!

Κέικ με φρούτα

Υλικά για 1 φόρμα κέικ:
6 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 τριμμένο καρότο
1 ψιλοκομμένη μπανάνα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα βερίκοκα
½ φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει τελείως το μίγμα και να γίνει μια αφράτη μους. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, μετά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, τη μπανάνα το καρότο και τα βερίκοκα και τα χτυπάτε για μερικά λεπτά ακόμη. Αλείφετε μια φόρμα κέικ με ελαιόλαδο, την αλευρώνετε και ρίχνετε το μίγμα. Φροντίστε η φόρμα να είναι τόσο μεγάλη ώστε το μίγμα να φτάσει μέχρι τη μέση περίπου. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Ζελέ σύσφιξης προσώπου με βιταμίνη C

Τα Αιθέρια έλαια, τα βότανα, τα φρούτα, τα λουλούδια και άλλα φυσικά προϊόντα, είναι τα καλύτερα υλικά για καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά με βάση τα βότανα, όπως αυτό το ζελέ σύσφιξης προσώπου με χυμούς πλούσιους σε βιταμίνη C.

Υλικά:
Xanthan gum. (πηκτική ουσία από καταστήματα βιολογικών ειδών)
Γλυκερίνη
Χυμούς από ακτινίδιο, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι
Βάσεις λαδιών από ζοζόμπα, άγριο τριαντάφυλλο, σιτάρι, νυχτολούλουδο
Αιθέρια έλαια από πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, περγαμόνοτο, σανταλόξυλο, μύρο, τριαντάφυλλο

Εκτέλεση:
Σε ένα πλαστικό μπολ ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας γλυκερίνη, μισή κοφτή κουταλιά του γλυκού Xanthan gum και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας μια λεία κρέμα.
Μετά ρίχνουμε στο μείγμα μας ένα κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό (όχι καυτό), για να γίνει το ζελέ μας πηχτό. Το Xanthan gum είναι πηκτική ουσία κατάλληλη για την παρασκευή διαφόρων ζελέ (όπως προσώπου και ματιών). Ψάξτε να τη βρείτε οπωσδήποτε. Στη συνέχεια προσθέτουμε από τρεις σταγόνες από τις βάσεις λαδιών και ανακατεύουμε. Κατόπι προσθέτουμε και από δύο σταγόνες από τα αιθέρια έλαια μας.
Αν το μείγμα μας δεν είναι αρκετά πηκτό, φτιάχνουμε λίγο ακόμα ζελέ και το προσθέτουμε στο μίγμα μας. Όταν το ζελέ μας είναι έτοιμο μπορούμε πια να το χρησιμοποιούμε πρωί βράδυ στο πρόσωπό μας πριν από την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιούμε. Καλή επιτυχία!

Βραχιόλι με κορδόνια και κουμπιά!

Θα χρειαστείς 2 χρωματιστά κορδόνια και μερικά κουμπιά.

Κόψε 60 εκατοστά από το πρώτο χρωματιστό κορδόνι (κόκκινο), δίπλωσέ το στη μέση και πέρασε το μεγάλο κουμπί που θα γίνει το κούμπωμα του βραχιολιού. Κόψε περίπου 2 μέτρα από το δεύτερο κορδόνι (άσπρο) και βάλτο δίπλα στο πρώτο, ώστε η μια άκρη του να φτάνει στο τέλος του πρώτου κορδονιού (30 εκατοστά).

Πιάσε τα 3 μέρη των κορδονιών (τα 2 κόκκινα και τη κοντή πλευρά του άσπρου) και με τη μακρυά πλευρά του άσπρου άρχισε να τυλίγεις γύρω τους.

Τύλιξε για 2-3 εκατοστά και πέρασε το επόμενο κουμπί. Συνέχισε να τυλίγεις και ταυτόχρονα να σπρώχνεις το κορδόνι ώστε να καλύψει το τμήμα κάτω από το κουμπί. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να περάσεις όσα κουμπιά θέλεις.

Όταν θα φτάσεις 4 εκατοστά πριν από το τέλος (έχοντας μετρήσει το χέρι σου για να δεις πόσο μακρύ θα βγει το βραχιόλι), δίπλωσε την μια άκρη του κόκκινου κορδονιού...... και άρχισε να τυλίγεις ώστε να καλύψεις και τα 4 μέρη του κορδονιού. Όταν το έχεις καλύψει αρκετά, μπορείς να κόψεις το κορδόνι που εξέχει και να σπρώξεις το τυλιγμένο κορδόνι ώστε να μην φαίνεται κενό.

Συνεχίζεις να τυλίγεις και λίγο πριν το τέλος κόβεις και το δεύτερο κομμάτι του κόκκινου κορδονιού και συνεχίζεις να τυλίγεις για λίγο ακόμη. Μόλις φτάσεις στο τέλος (θυμήσου να αφήσεις αρκετή θηλιά ώστε να περνάει από εκεί το μεγάλο κουμπί), δέσε κόμπο τα 2 λευκά κορδόνια.

Αν θέλεις περνάς και 2 χάντρες στο τέλος των λευκών κορδονιών και το βραχόλι σου είναι έτοιμο!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Οδηγός περιποίησης πριν από τον ύπνο

Όσο δύσκολο και αν είναι κάποιες φορές λόγω κούρασης, πρέπει να θυμάσαι να περιποιείσαι τον εαυτό σου πριν πέσεις για ύπνο, για να ξυπνήσεις κούκλα το επόμενο πρωί! Κατά τη διάρκεια της νύχτας έχεις τη δυνατότητα να ξεκουραστείς και να αναζωογονηθείς, ειδικά αν πριν πέσεις για ύπνο έχεις αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

Πρόσωπο: Ρίξε μια προσεκτική ματιά στο πρόσωπο σου! Αν δεις ένα σπυράκι να ετοιμάζεται να εμφανιστεί πάρε τα μέτρα σου από το βράδυ, μην περιμένεις να πάρει τεράστιες διαστάσεις το επόμενο πρωί. Αν έχεις μια κρέμα που αντιμετωπίζει τοπικά το πρόβλημα, βάλε λίγη και άφησε την να δράσει όλο το βράδυ. Αν πάλι δεν έχεις κρέμα, λίγη οδοντόκρεμα θα σε σώσει τοπικά στο σπυράκι, αν την αφήσεις να δράσει όλη νύχτα.

Καθαρισμός: Μπορεί να πάρει μόνο 3-5 λεπτά από το χρόνο σου αλλά είναι απαραίτητος κάθε βράδυ! Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό και απομάκρυνε από το πρόσωπο σου τα υπολείμματα μεηκ-απ αλλά και τα σημάδια της μέρας που μόλις τελείωσε.

Ενυδάτωση: Η κρέμα νύχτας είναι όσο απαραίτητη είναι η αντηλιακή σου κρέμα το καλοκαίρι, μιας και εσύ μπορεί να κοιμάσαι αλλά η επιδερμίδα σου δεν παύει να έχει ανάγκη από φροντίδα και το βράδυ.

Σώμα: Μετά το ντους χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα για να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου την απαραίτητη ενυδάτωση αλλά και να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Προτίμησε μια κρέμα με πλούσια ενυδατικά στοιχεία που θα θρέψουν σε βάθος την επιδερμίδα σου, ενώ εσύ κοιμάσαι.

Χέρια: Τα χέρια και τα πόδια σου θέλουν την προσοχή σου! Άπλωσε ενυδατική κρέμα χεριών ή εναλλακτικά λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια σου και θα τα νιώσεις ακόμη πιο μαλακά το επόμενο πρωί.

Πόδια: Μπορεί όλη μέρα να σε βγάζουν ασπροπρόσωπη τα ψηλοτάκουνα σου αλλά τα πόδια σου υποφέρουν. Αφιέρωσε λίγο χρόνο πριν κοιμηθείς και για τα ταλαιπωρημένα πόδια σου και θα δεις ότι θα νιώσεις πιο ξεκούραστη από ποτέ! Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά στο σύνολο για την περιποίηση τους και δε θα πιστεύεις πόσο ξεκούραστη θα νιώσεις! Τρίψε τα πόδια σου με μια ελαφρόπετρα για να μαλακώσεις το δέρμα και μετά άπλωσε ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη για να μαλακώσουν οι φτέρνες σου. Το επόμενο πρωί τα πόδια σου θα είναι σούπερ απαλά και έτοιμα για μια δύσκολη μέρα παρέα με τα τακούνια σου!

Αφού τα κάνεις όλα αυτά είσαι έτοιμη για ύπνο αλλά ψέκασε και λίγες σταγόνες λεβάντας στο μαξιλάρι σου και είσαι έτοιμη! Το πρωί που θα ξυπνήσεις δε θα πιστεύεις τι αποτελέσματα έχει ο ύπνος και η περιποίηση στο πρόσωπο και το σώμα σου!

Τέστ : Πόσο σου πάει ο γάμος;

Είσαι ανεξάρτητη, θέλεις να κάνεις οικογένεια ή προτιμάς να περιμένεις ακόμα πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση; Ανακάλυψε το, απαντώντας στις ερωτήσεις του παρακάτω τέστ:


1. Έχεις δύο εισιτήρια για μια συναυλία:
α. τα χαρίζεις σε κάποιον, επειδή ο σύντροφός σου δεν θέλει να πάτε.
β. σκέφτεσαι ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να περάσετε τη βραδιά μαζί.
γ. προσκαλείς έναν φίλο σας που ξέρεις ότι θα του αρέσει

2. Αλλάζεις σπίτι επειδή θέλεις:
α. ένα μεγαλύτερο σπίτι
β. ένα πιο ωραίο σπίτι
γ. ένα πιο βολικό σπίτι

3. Όταν πηγαίνεις για ψώνια;
α. αγοράζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι
β. διαλέγεις προσεκτικά τι θα αγοράσεις
γ. αγοράζεις μόνο τα απαραίτητα

4. Ο σύντροφός σου έχει κανονίσει να πάει εκδρομή με τους κολλητούς του
α. σκέφτεσαι ότι βαριέται τη δική σου παρέα
β. είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστείς
γ. πηγαίνεις εκδρομή με τις δικές σου φίλες

5. Δεν μπορείς να υποφέρεις έναν άντρα:
α. αμίλητο
β. ακατάστατο
γ. ανιαρό

6. Στο πρώτο ραντεβού ντύνεσαι:
α. με το κλασικό μαύρο φόρεμα
β. σπορ σε αποχρώσεις του πράσινου
γ. με ένα προκλητικό κόκκινο φόρεμα

7. Το σκοτάδι:
α. σε φοβίζει
β. το βρίσκεις ρομαντικό
γ. σου φέρνει ύπνο

8. Συνήθως εκείνος αφήνει στο σπίτι σου:
α. μια αλλαξιά ρούχα
β. μια οδοντόβουρτσα
γ. ένα βιβλίο

Απάντησες περισσότερες φορές Α = ξεκίνα να ράβεις νυφικό
Το όνειρο της ζωής σας είναι να συναντήσετε την αδελφή ψυχή και να δημιουργήσετε μαζί μια ευτυχισμένη οικογένεια. Πιστεύετε ότι η φυσική κατάληξη μιας σχέσης είναι ο γάμος και ότι θα νιώσετε ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη μόνο αν έχετε δίπλα σας έναν άντρα.

Απάντησες περισσότερες φορές Β = δεν βιάζεσαι να ντυθείς νυφούλα
Προτιμάς να περιμένεις ακόμα προτού πάρεις την απόφαση να δεσμευτείς σε έναν γάμο. Προς το παρόν χαίρεσαι την ελευθερία σου, ίσως επειδή ακόμα δεν συνάντησες τον κατάλληλο άντρα. Μην πιέζεις τον εαυτό σου σε αυτό το ζήτημα. Η αγάπη μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

Απάντησες περισσότερες φορές Γ = μακρύα απόν το γάμο
Δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ιδέα του γάμου και της μακροχρόνιας δέσμευσης. Είσαι ανεξάρτητος τύπος και δεν χρειάζεσαι έναν άντρα δίπλα σου για να νιώσεις ολοκληρωμένη. Ακόμα και όταν ερωτεύεσαι, αποφεύγεις τη σκέψη του γάμου, επειδή φοβάσαι ότι θα χάσεις την αυτονομία σου.

Λουκουμάδες με μέλι και σαφράν

Υλικά (για 6 άτομα):
2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι νερό χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι μέλι
10 κλωστούλες σαφράν
6 κουτ. σούπας νερό ζεστό
1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Aνακατεύουμε σ΄ ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, ένα ποτήρι χλιαρό νερό, το αλάτι και τη μαγιά. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μας μέχρι να σχηματισθεί ένας σφιχτός χυλός. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί. Zεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα ή σε γουόκ. Kόβουμε ζύμη με ένα βρεγμένο κουτάλι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Oταν πάρουν χρώμα βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό στα μικροκύματα και το αφήνουμε σε ένα φλιτζάνι να σταθεί μαζί με το σαφράν, για 10 λεπτά περίπου. Aνακατεύουμε το αρωματισμένο νερό μαζί με το μέλι και περιχύνουμε τους ζεστούς λουκουμάδες.

Smoothie μπανάνας

Υλικά:
1 Μπανάνα
1 λίτρο γάλα περίπου
1 κουταλάκι βανίλια
παγάκια

Προετοιμασία:
Κόψε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια και ρίξτη στο μπλέντερ. Πρόσθεσε τη βανίλια. Χτύπησε ελαφρά το μίγμα μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα λίγο λίγο. Τέλος, ρίξε στο μπλέντερ 3 με 4 παγάκια μεσαίου μεγέθους και χτύπησε για 35 με 40 δευτερόλεπτα. Σέρβιρε σε ψηλό ποτήρι γαρνιρισμένο με μια φετούλα μπανάνας.

Γαριδομακαρονάδα

Υλικά:
1 πακέτο μαύρα σπαγγέτι
1 κιλό γαρίδες
4 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι (Το σκόρδο πολτοποιημένο). Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη!