Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ζελέ σύσφιξης προσώπου με βιταμίνη C

Τα Αιθέρια έλαια, τα βότανα, τα φρούτα, τα λουλούδια και άλλα φυσικά προϊόντα, είναι τα καλύτερα υλικά για καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά με βάση τα βότανα, όπως αυτό το ζελέ σύσφιξης προσώπου με χυμούς πλούσιους σε βιταμίνη C.

Υλικά:
Xanthan gum. (πηκτική ουσία από καταστήματα βιολογικών ειδών)
Γλυκερίνη
Χυμούς από ακτινίδιο, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι
Βάσεις λαδιών από ζοζόμπα, άγριο τριαντάφυλλο, σιτάρι, νυχτολούλουδο
Αιθέρια έλαια από πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, περγαμόνοτο, σανταλόξυλο, μύρο, τριαντάφυλλο

Εκτέλεση:
Σε ένα πλαστικό μπολ ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας γλυκερίνη, μισή κοφτή κουταλιά του γλυκού Xanthan gum και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας μια λεία κρέμα.
Μετά ρίχνουμε στο μείγμα μας ένα κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό (όχι καυτό), για να γίνει το ζελέ μας πηχτό. Το Xanthan gum είναι πηκτική ουσία κατάλληλη για την παρασκευή διαφόρων ζελέ (όπως προσώπου και ματιών). Ψάξτε να τη βρείτε οπωσδήποτε. Στη συνέχεια προσθέτουμε από τρεις σταγόνες από τις βάσεις λαδιών και ανακατεύουμε. Κατόπι προσθέτουμε και από δύο σταγόνες από τα αιθέρια έλαια μας.
Αν το μείγμα μας δεν είναι αρκετά πηκτό, φτιάχνουμε λίγο ακόμα ζελέ και το προσθέτουμε στο μίγμα μας. Όταν το ζελέ μας είναι έτοιμο μπορούμε πια να το χρησιμοποιούμε πρωί βράδυ στο πρόσωπό μας πριν από την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιούμε. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου