Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Οδηγός περιποίησης πριν από τον ύπνο

Όσο δύσκολο και αν είναι κάποιες φορές λόγω κούρασης, πρέπει να θυμάσαι να περιποιείσαι τον εαυτό σου πριν πέσεις για ύπνο, για να ξυπνήσεις κούκλα το επόμενο πρωί! Κατά τη διάρκεια της νύχτας έχεις τη δυνατότητα να ξεκουραστείς και να αναζωογονηθείς, ειδικά αν πριν πέσεις για ύπνο έχεις αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

Πρόσωπο: Ρίξε μια προσεκτική ματιά στο πρόσωπο σου! Αν δεις ένα σπυράκι να ετοιμάζεται να εμφανιστεί πάρε τα μέτρα σου από το βράδυ, μην περιμένεις να πάρει τεράστιες διαστάσεις το επόμενο πρωί. Αν έχεις μια κρέμα που αντιμετωπίζει τοπικά το πρόβλημα, βάλε λίγη και άφησε την να δράσει όλο το βράδυ. Αν πάλι δεν έχεις κρέμα, λίγη οδοντόκρεμα θα σε σώσει τοπικά στο σπυράκι, αν την αφήσεις να δράσει όλη νύχτα.

Καθαρισμός: Μπορεί να πάρει μόνο 3-5 λεπτά από το χρόνο σου αλλά είναι απαραίτητος κάθε βράδυ! Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό και απομάκρυνε από το πρόσωπο σου τα υπολείμματα μεηκ-απ αλλά και τα σημάδια της μέρας που μόλις τελείωσε.

Ενυδάτωση: Η κρέμα νύχτας είναι όσο απαραίτητη είναι η αντηλιακή σου κρέμα το καλοκαίρι, μιας και εσύ μπορεί να κοιμάσαι αλλά η επιδερμίδα σου δεν παύει να έχει ανάγκη από φροντίδα και το βράδυ.

Σώμα: Μετά το ντους χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα για να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου την απαραίτητη ενυδάτωση αλλά και να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Προτίμησε μια κρέμα με πλούσια ενυδατικά στοιχεία που θα θρέψουν σε βάθος την επιδερμίδα σου, ενώ εσύ κοιμάσαι.

Χέρια: Τα χέρια και τα πόδια σου θέλουν την προσοχή σου! Άπλωσε ενυδατική κρέμα χεριών ή εναλλακτικά λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια σου και θα τα νιώσεις ακόμη πιο μαλακά το επόμενο πρωί.

Πόδια: Μπορεί όλη μέρα να σε βγάζουν ασπροπρόσωπη τα ψηλοτάκουνα σου αλλά τα πόδια σου υποφέρουν. Αφιέρωσε λίγο χρόνο πριν κοιμηθείς και για τα ταλαιπωρημένα πόδια σου και θα δεις ότι θα νιώσεις πιο ξεκούραστη από ποτέ! Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά στο σύνολο για την περιποίηση τους και δε θα πιστεύεις πόσο ξεκούραστη θα νιώσεις! Τρίψε τα πόδια σου με μια ελαφρόπετρα για να μαλακώσεις το δέρμα και μετά άπλωσε ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη για να μαλακώσουν οι φτέρνες σου. Το επόμενο πρωί τα πόδια σου θα είναι σούπερ απαλά και έτοιμα για μια δύσκολη μέρα παρέα με τα τακούνια σου!

Αφού τα κάνεις όλα αυτά είσαι έτοιμη για ύπνο αλλά ψέκασε και λίγες σταγόνες λεβάντας στο μαξιλάρι σου και είσαι έτοιμη! Το πρωί που θα ξυπνήσεις δε θα πιστεύεις τι αποτελέσματα έχει ο ύπνος και η περιποίηση στο πρόσωπο και το σώμα σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου