Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Διώξε την πλήξη!!

Ένα από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα που νιώθουν πολλοί άνθρωποι στην σημερινή εποχή είναι η πλήξη. Είναι πράγματι οξύμωρο το γεγονός ότι την σημερινή εποχή παρόλο τις τόσες δυνατότητες και επιλογές για ποικίλες δραστηριότητες και γνώση τα κρούσματα ανίας ολοένα αυξάνονται.

Εχει διαπιστωθεί δε ότι οι άνθρωποι που πλήττουν αρκετά συχνά είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση κατάθλιψης, εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες, στον αλκοολισμό, σε διατροφικές δυσλειτουργίες, σε εμφάνιση εχθρικής συμπεριφοράς, σε ανεξήγητο θυμό, σε αδυναμία επικοινωνίας και σε χαμηλές επιδόσεις σε διάφορους τομείς της ζωής τους.

Συνήθως η ανία έχει τις ρίζες της στην έλλειψη της κατανόησης για το τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούμε να κάνουμε. Οι άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν ανία συνήθως δείχνουν να μην έχουν επίγνωση των αναγκών τους. Η αυτογνωσία λοιπόν φαίνεται να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην εξάλειψη ή τουλάχιστον ελαχιστοποίηση της πλήξης στην ζωή μας.

Θαυματουργή συνταγή αυτογνωσίας δεν υπάρχει μπορούμε όμως πολύ απλά να βάλουμε μερικά καινούρια πράγματα στη ζωή μας για να κάνουμε την ζωή μας πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα άμεσα και ίσως έτσι μακροχρόνια ανακαλύψουμε κομμάτια του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε.
Τώρα λοιπόν στην αρχή της νέας περιόδου, είναι η ιδανική στιγμή για να εντάξουμε καινούργια πράγματα στην καθημερινότητά μας όπως να:

1. καλλιεργήσουμε καινούριες φιλίες
2. ξεκινήσουμε ένα σπορ
3. μάθουμε μια ξένη γλώσσα ή κάτι άλλο
4. αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες
5. αλλάξουμε το lοοκ μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου