Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Σούπερ τροφές που διώχνουν στρες!!

Έχεις τρελαθεί από το άγχος; Έχεις να παραδώσεις ένα σπουδαίο πρότζεκτ στη δουλειά και νιώθεις πώς πνίγεσαι από το στρες; Κι όμως μπορείς να μειώσεις το στρες στη ζωή σου και να φροντίσεις την ομορφιά σου τρώγοντας τις σωστές τροφές. Φρόντισε ώστε το καθημερινό σου διαιτολόγιο να περιέχει τουλάχιστον μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω τροφές και όλα θα πάνε καλά...

[ Σολομός ]
Μια πραγματική κούρα ομορφιάς που χάρη στα λιπαρά ωμέγα-3 που περιέχει, όχι μόνο καταπολεμά το στρες, αλλά αναζωογονεί την επιδερμίδα και τη διατηρεί νεανική και σφριγηλή.

[ Πράσινο τσάι ]
Αντικάστησε τον καφέ με το πράσινο τσάι για να υποφέρεις λιγότερο από στρες. Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει ουσίες που χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα και αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και τονώνουν τον μεταβολισμό. Πρόσθεσε μία κουταλιά μέλι για να γίνει πιο γλυκό.

[Καρύδια]
Περιέχουν αμινοξέα που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, τονώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση της επιδερμίδας. 'Έπειτα, τα ωμέγα-3 λιπαρά που επίσης περιέχουν, χαρίζουν ελαστικότητα στην επιδερμίδα.

[ Γάλα ]
Ενα ποτήρι ζεστό γάλα πριν ξαπλώσεις το βράδυ, μειώνει την αϋπνία και εξασφαλίζει ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Προτίμησε το άπαχο γάλα για να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σουμε λιπαρά. Θα νιώσεις τη θερμοκρασία του σώματος να αυξάνεται, θα χαλαρώσει το νευρικό σου σύστημα και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι.

[ Γιαούρτι ]
Ενα σκέτο, άπαχο γιαούρτι περιέχει 450 ml. ασβέστιο, απαραίτητο συστατικό για την υγεία των οστών και των δοντιών. Η πρωτεϊνη που περιέχει το γιαούρτι ωφελεί την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια και θα διώξει τις κράμπες που φέρνει το άγχος στο στομάχι σου.

[ Μαύρη σοκολάτα ]
Τρώγοντας ένα μικρό κομμάτι κάθε μέρα, που περιέχει μόλις 150 θερμίδες, κάνεις κούρα ομορφιάς στην επιδερμίδα σου, καθώς η μαύρη σοκολάτα περιέχει ουσίες που ενυδατώνουν το δέρμα. Ταυτόχρονα οξύνεται η σκέψη σου και τότε το στρες πάει περίπατο.

[ Κοτόσουπα ]
H γνωστή συνταγή της γιαγιάς για το κρυολόγημα και τις στομαχικές διαταραχές παραμένει σταθερή αξία, καθώς περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που ανακουφίζουν από τα αναπνευστικά προβλήματα. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να τρως λιγότερο, γιατί με ένα πιάτο σούπα θα νιώσεις χορτάτη.

[ Γλυκοπατάτες]
Αυξάνουν τη σεροτονίνη και σου χαρίζουν μια αίσθηση ηρεμίας. Περιέχουν βήτα καροτίνη, που προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο. Μπορείς να τις γευτείς βραστές με λαδολέμονο ή να τις απολαύσεις ως επιδόρπιο με λίγη κανέλα από πάνω.

[Βρώμη]
Οι υδατάνθρακες βοηθούν τον οργανισμό να παράγει σεροτονίνη, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει την ψυχική διάθεση. Απόφυγε τους υδατάνθρακες με ζάχαρη, γιατί θα νιώσεις ένα πρόσκαιρο αίσθημα ικανοποίησης, αλλά στη συνέχεια αυξάνεται η ινσουλίνη στο αίμα με αποτέλεσμα να μειωθεί η ενέργειά σου. Ιδανική λύση αποτελούν τα δημητριακά ολικής άλεσης όπως οι νιφάδες βρώμης, που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν. Δοκίμασέ τες για πρωινό με λίγο γάλα και μια μπανάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου